026 3517764 | 06 110 024 63 info@o5barchitecten.nl

woonhuis aan het water Lent

ontwerp huis aan het water

 

Wie wil er geen huis aan het water met een eigen strand! De opdracht van de bewoners aan de architect was om een huis te ontwerpen met veel licht en uitzicht op de omgeving. Door het hoogteverschil naar het water is er gekozen voor het plaatsen van een betonnen keerwand waardoor er een strakke overgang is van de groene tuin naar het privé strandje.

Centraal in het huis bevindt zich de woonkeuken die de volle achtergevel bestrijkt. Leefruimten als woonkamer en speelkamer liggen aan de voorzijde van het huis. Vanuit de badkamer kijk je al liggend in bad uit over het water. Het huis is opgetrokken uit gestucte gevels behalve aan de entree-zijde waar het huis aansluit bij het donkere houten vrijstaande bijgebouw. De zonnepanelen liggen verdiept als een vlak in de kap met strakke gebakken pannen.