Woonhuis Blaricum

ONTWERP rietgedekte villa

 

Deze rietgedekte villa heeft haar ontwerp te danken aan de grillige vorm van de kavel. De villa ligt daardoor natuurlijk in de omgeving. De woonkeuken met veranda kijkt uit op een voortuin van ca 120 meter, die op het zuiden ligt. De woonkamer met in het hart een grote schoorsteen richt zich op een bestaand paadje naar de school van Blaricum. Er is veel aandacht besteedt aan de afwerking in de verschillende ruimten. Gekozen is voor een fraai uitgewerkte centrale trap met gestuukte borstweringen.

architectuur

 

De architectuur van deze villa omschrijft zich als eigentijds. Gekozen is voor wit stucwerk op de buitengevels, donkere kozijnen en rietgedekte daken. De forse schoorstenen vormen belangrijke elementen in de compositie. Binnen zijn stoere stalen kozijnen gebruikt die ruimten open kunnen zetten of juist afsluiten. Op de verdieping is op sommige plekken de zolder weggelaten waardoor er een mooie vide ontstaat waarin houten gebinten zichtbaar zijn.