026 3517764 | 06 110 024 63 info@o5barchitecten.nl

Woonhuis Geesteren

Herbouw boerderij in twente

 

Op de gevel naar het erf na is deze hele boerderij in Twente, Overijssel, herbouwd. Het ontwerp voor de binnenindeling is in samenspraak met de opdrachtgevers tot stand gekomen. Aangezien er veel in ruimte te verdelen was is gekozen voor een grote vide in het hart van de boerderij. Hierin bevindt zich de woonkamer met eikenhouten gebinten, natuurstenen wand, openhaard en veranda. Via een lichtstraat valt er licht vanaf het dak in de vide.

Eikenhouten gebinten

 

Binnen en bij de veranda zijn de eikenhouten gebinten hergebruikt. De oude stalramen zijn voorzien van nieuwe geisoleerde stalen kozijnen. De oorspronkelijke detaillering in het metselwerk is ook weer in oorspronkelijke staat teruggebracht.