Woonhuis Geesteren - O5b architecten
Logo O5B architecten transparant
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Previous
Next

Woonhuis Geesteren

Slechts de monumentale voorgevel van deze boerderij in Twente is in het plan overeind gebleven, het overige deel van de boerderij is volledig nieuw opgebouwd. Het ontwerp is voor de binnenkant in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers tot stand gekomen. Aangezien deze boerderij meer volume heeft dan het gewenste programma is er gekozen om in het hart van de boerderij een grote vide te maken. 

Hierin bevindt zich de woonkamer waarin een constructie van eikenhouten gebinten zichtbaar is. Om de hoogte in deze ruimte te benadrukken heeft de woonkamer een forse natuurstenen haard die zowel binnen als buiten (veranda) gebruikt kan worden. Via een lichtstraat naast de haard komt nog meer licht binnen in het hart van de boerderij. 

De oude stalramen zijn vervangen voor nieuwe geïsoleerde stalen kozijnen. De oorspronkelijke detaillering in het metselwerk is ook weer in oorspronkelijke staat teruggebracht.