Modern woonhuis Almere, Noord Holland

Wit gestuct woonhuis

 

Dit moderne woonhuis bestaat uit 2 gestapelde en verschoven volumes. Wens van de opdrachtgevers was om in het ontwerp zoveel mogelijk zicht op de tuin aan de achterzijde te krijgen. Om dit te bereiken is de gevel op de begane grond aan de achterzijde geheel open gemaakt waardoor er veel licht in de verblijfsvertrekken komt.

Aluminium kozijnen

 

De donkere kozijnen zijn van aluminium. Vooral de verdiepingshoge aluminium kozijnen in de achtergevel zorgen door de strakke vormgeving en het slanke profiel voor een stijlvolle en moderne uitstraling. De pui is in de hoek teruggezet om een inpandige veranda te kunnen maken. De relatie binnen-buiten wordt ook nog versterkt doordat de binnenvloer doorloopt naar buiten en hier het terras en veranda vormt.